Een zonnige dag in het park

Locatie: Amsterdam, (Vondelpark, Vondelkerk en Rembrandtplein)
Uren fotografie: 3
Prijs: €412,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 442

Op een stralende zomerdag spreek ik met dit mooie koppel, en hun prachtige bruidskinderen, af in het zonovergoten Vondelpark. Hoe leuk is het, om tijdens de fotoshoot enthousiaste reacties van voorbijgangers te krijgen. "Veel geluk!" en "jullie zien er prachtig uit!" horen we van alle kanten.

Ik fotografeer zowel met zonlicht als flitslicht en nadat we mooi op tijd klaar zijn, is er nog wat tijd over om even op te frissen in de Vondelkerk. De huwelijksceremonie in de kerk is sfeervol en intiem. Nadat het huwelijk is voltrokken en we wat groepsfoto's hebben geschoten, vertrekt iedereen naar het Rembrandtplein waar ik in Royal Café De Kroon nog een mooi stuk van de toast en de borrel mag vastleggen.

Nog voordat ik de foto's goed en wel heb doorgestuurd, ontvang ik al een berichtje:

"Hoi! We hebben met de kinderen genoten van een prachtige trouwdag. Die zijn we heerlijk zonnig en ontspannen met jou begonnen in het Vondelpark, waarvoor dank!"

 

In regen en zonneschijn

Locatie: Apeldoorn
Uren fotografie: 6,5
Prijs: €900,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 569

Sommige dappere mensen kiezen ervoor om niet te trouwen in de lente of de zomer.
Dit bruidspaar koos voor november. En inderdaad, het als ik het bruidspaar tref terwijl ze zich opmaken en aankleden, is het weer buiten niet optimaal.

Maar dat geeft niet! Met frisse druppels op trouwauto en trouwboeket, genieten we tijdens de fotoshoot in het park, van de droge momenten tussen de buien door.
Ik fotografeer de ontvangst van de gasten en de prachtige trouwceremonie. Daarna worden de kerkdienst, het aansnijden van de
bruidstaart, een paar mooie groepsportretten en het begin van de feestavond vastgelegd.

Nadat ik de foto's via Wetransfer heb doorgestuurd, krijg ik al snel een reactie:
"Enorm bedankt!!! Net een aantal foto's al bekeken. Wauw!  We gaan snel verder met foto's bekijken! :-)"


 

Klassieke eenvoud

 

Locatie: Jachthuis Landgoed Beukenrode, Doorn
Uren fotografie: 2
Prijs: €249,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 234

Dat een klassieke, chique bruiloft geen vermogen hoeft te kosten, bewijst dit charmante koppel. Op hun trouwdag fotografeer ik eerst hun tot in de puntjes verzorgde ambiance en de ontvangst van hun gasten. De ceremonie vindt buiten plaats en ondanks het feit dat het weer niet meewerkt, wordt het een intieme en muzikale ceremonie. Naderhand doen we een korte portretfotosessie en leg ik vast hoe het bruidspaar de taart aansnijdt.

Het bruidspaar krijgt uiteraard alle gelukte foto's, allen mooi bewerkt op kleur en licht, in hoge resolutie geleverd zodat ze er zelf mee kunnen doen wat ze willen.


 

Sprookjeskasteel

Locatie: Kasteel de Schaffelaar, Barneveld
Uren fotografie: 7
Prijs: €914,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 510

Een gezonde dosis fantasy kenmerkt dit leuke stel en daar hoort natuurlijk een mooi kasteel bij.
Nadat ik de make-up en aankleding van de bruid heb mogen vastleggen, haalt de bruid zijn bruidegom thuis op.
De fotoshoot doen we in het sprookjesachtige kasteel De Schaffelaar in Barneveld, waar ik later die dag ook de ceremonie, de borrel en een mooie serie groepsfoto's mag vastleggen.

Naderhand krijg ik een lief mailtje:
"Hoi Geert! Wij hadden een fantastische trouw-fotoshoot. Het was echt een geweldige dag, en ik hoorde van iedereen dat ze het heel leuk vonden door jou op de foto gezet te worden. Groetjes!"


 

Liefde in de kringloop

 

Locatie: Stadhuis Amersfoort, Kringloop Amersfoort
Uren fotografie: 2
Prijs: €249,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 192

Dit bruidspaar ontmoette elkaar op latere leeftijd bij de kringloopwinkel van Amersfoort. Vonden steun en liefde bij elkaar. En besloten ervoor te gaan! 
Op hun zonnige trouwdag wacht ik hen op bij het Oude Stadhuis van Amersfoort. Na de aankomst fotografeer ik de momentjes tussendoor: mensen die elkaar kennen of leren kennen. Complimentjes, zenuwen, gesprekjes. De bode plaatst de mensen in de Kleine Zaal en de ceremonie begint onder muziek van Frans Bauer.

De ceremonie is eenvoudig, liefdevol en pretentieloos. Heerlijke mensen!

Daarna maken we kort wat foto's bij de Koppelpoort, maar ook bij de kringloopwinkel waar de romance begon. De medewerkers ontvangen ons met enthousiasme en met mijn mobiele flitser maak ik nog wat mooie studioportretten op deze anders-dan anders plek.

Naderhand worden alle 192 foto's voor het bruidspaar op 10x15cm prachtig afgedrukt door webprint. Kosten: €12!
De kleinkinderen krijgen een link naar de foto's en regelen naderhand in eigen beheer het album.


 

Je zenuwen de baas

Locatie: Restaurant Alfreds, Alphen a.d. Rijn
Uren fotografie: 3
Prijs: €417,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 287

De bruidegom mailt me vooraf: "Mijn vriendin wordt gillend gek als er een fotograaf rondhangt". Dat klinkt als een uitdaging..!
Als ik aankom is ze inderdaad gespannen. Dus maak ik de fotografie wat minder aanwezig: ik pak wat kleinere apparatuur, babbel met de kinderen en speel met de kat. Na een poosje voelt mijn aanwezigheid wat vertrouwder en laat de bruid haar zenuwen los. We schieten kort maar mooi een paar goeie portretfoto's thuis en in het park. Daarna vertrekken we naar Alfreds, waar ik de huwelijksceremonie, het aansnijden van de taart en het begin van de receptie vastleg. 

Het bruidspaar krijgt naderhand hun foto's, mooi bewerkt op kleur en licht, digitaal geleverd zodat ze er zelf mee kunnen doen wat ze willen.


 

Gewoon genieten

 

Locatie: Tuindorp, Amsterdam, Ransdorp
Uren fotografie: 3
Prijs: €412,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 380

Je kunt moeilijk doen, maar ook dicht bij jezelf blijven en gewoon genieten op je trouwdag.
Dit bruidspaar doet het laatste. Ik zie hoe de bruid wordt aangekleed door haar beste vriendin en wordt opgehaald door een prachtige Rolls Royce.
De luchtige en gezellige ceremonie vindt plaats in het prachtige raadhuis van Ransdorp, waarna er een gezellige borrel plaatsvindt in de tegenovergelegen Ransdorper toren.

Naderhand krijgt het bruidspaar alle gelukte foto's in hoge resolutie digitaal geleverd.

Hun reactie:
"Wij hebben net de foto's van onze trouwerij  bekeken, bedankt dat je ze op een dvd gezeten hebt. Echt genieten. Je hebt ons prachtig gefotografeerd. Wij zijn er erg blij mee!! Bedankt voor de goede zorgen!"


 

Kort maar goed

Locatie: stadhuis Alkmaar, Bij Skeef Heerhugowaard
Uren fotografie: 2
Prijs: €315.-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 238

Dit bruidspaar houdt het eenvoudig, kort, intiem en betaalbaar. Ik word kort van tevoren geboekt en ontmoet bruid en bruidegom met hun selecte gezelschap bij het prachtige stadhuis van Alkmaar, waar de huwelijksceremonie plaatsvindt. Daarna vertrekken we in een kleine stoet naar restaurant Bij Skeef, waar ik het aansnijden van de taart vastleg en een paar mooie portretten schiet. 

Na de levering van de foto's via Wetransfer krijg ik deze reactie: 
"We hebben de foto’s in goede orde ontvangen, ze zien er heel mooi uit! Ontzettend bedankt dat je onze dag hebt willen fotograferen!"


 

Plan slim… en bespaar geld!

 

Locatie: Alphen a.d. Rijn, Haastrecht
Uren fotografie: 5,5 (12:00-20:00, zonder diner)
Prijs: €712,-
Aantal digitaal geleverde hi-res foto's: 460

Pakketprijzen of hele-dag-prijzen voor een fotograaf op je bruiloft betekenen meestal: teveel betalen. Wij offreren je liever het aantal echt gewerkte uren.
Stel dat je tijdens het diner op je trouwdag niet met volle mond gefotografeerd wil worden,  dan kun je onze fotograaf gewoon even vrijaf geven. En dat scheelt geld!

Dit bruidspaar liet me hun ceremonie, portretfotosessie en inzegening in de kerk vastleggen, maar niet het diner. En betaalde zo in plaats van 8 uur, er slechts 5,5.

Naderhand kreeg ik van hen een mailtje:
"Bedankt voor de foto's, leuk om zo de dag terug te zien! Wij vonden het ook super om jou als fotograaf te hebben."